Trzy przepisy z najnowszego Fash Food Booka

Mija dokładnie tydzien od publikacji jesienno-zimowej edycji Fash Food Booka. Chcę uchylić Wam rąbka tajemnicy i prócz spisu treści, który pokazałam Wam tutaj, chcę zaprezentować Wam trzy przepisy na: śniadanie, obiad i deser.

To przedsmak tego co czeka na Was w ebooku. Dania są proste w przygotowaniu, a produkty łatwo dostępne. To był mój priorytet! Chcę Wam ułatwić pichcenie, a nie komplikować proponując produkty, których nazwy widzimy pierwszy raz w życiu.

Poniżej przepis na Tosty z serem halloumi, figą i miodem, makaron z dynią i pleśniowym serem oraz pieczone jabłko z bakaliami.

Wrzucam przepisy w takiej formie, byście mogli je sobie wydrukować, albo zapisać jako zdjęcie w pamięci telefonu.

15% zniżki dla Wszystkch!

PS Dziś traci ważność 15% kod zniżkowy na drugiego Fash Food Booka. Wcześniej mogli z niego korzystać posiadacze pierwszego ebooka, ale od 17:00 jest aktywny dla WSZYSTKICH!

KOD: fash45zs2

Zamiast 50zł zapłacicie 42zł. Kod jest aktywny tylko do północy.

 

Sniadanie

Obiad

Zdrowy deser

W ebooku znajdziecie aż 85 jesienno-zimowych przepisów: przepisy podstawowe, przetwory, napije, śniadania, obiady, przekąski, zupy i słodkości. Przy każdym przepisie znajdziecie informacje o kaloriach i makroskładnikach

Rzućcie też okiem na hashtag #fashfoodbook, jest tam prawie 800 zdjęć, z czego 100 z najnowszego ebooka.

Smacznego! 🙂

 

[Głosów:1    Ocena: 5/5]
35 komentarzy
    1. U mnie w Lidlu nie ma 🙁 w ktorym Lidlu w Lublinie kupujesz Eliza? Jest w Stokrotce, ale bardzo drogi, cos ok 17zl za ta sama wage. Strasznie ubolewam nad tym, bo uwielbiam grillowane halloumi. W Biedrze byl chyba tylko przy okazji tematyki na grilla, w wakacje.

  1. Fajne przpisy! Eliza próbowałam tego przpeisu na bitą “śmetanę” z mleka kokosowego jak robiłam Twoją tartę banoffe. No za nic się nie chciało ubić! Dobrze schłodzone i próbowałam i z mleczka kokosowego i z emulsji kokosowej (gęstsze). Na coś szczególnie zwracać uwagę przy zakupie mleka? Możesz podać skład mleka, którego używasz (mieszkam zagranico więc marka nic mi nie pomoże 😛 ). Dzięki i gratuluję publikacji kolejnego e-booka!

    PS nie wiem czy w polsce są dostępne, ale bardzo polecam “beyond meat burgers” – vege burgery, które smakują lepiej niż mięsne!

  2. Eliza, muszę to napisać. Zrobiłam makaron z dynią. To jest coś obłędnego. Smak jak z najlepszej restauracji! Mąż powiedział, że zarąbiste i pycha. No nic tylko lecę po eBooka 🙂

  3. Czesc Eliza , zachęcona pierwszym e- bookiem kupiłam drugi 🙂 I już działam i powiedz mi proszę do hummusu biorę surowa ciecierzyce czy z puszki ?

  4. A ja mam pytanie bardziej techniczne. Czy do wielu przepisów w FFB II potrzebny jest blender kielichowy albo malakser (jak do zrobienia hummusu czy falafeli)? Mam tylko blender ręczny i nie wiem czy dam radę z nim coś zdziałać?

  5. Dziewczyny pomóżcie 🙂 jestem początkującą weganką 🙂 w pierwszym ebooku pojawia się w przepisach mus kokosowy. Jak go zrobić?
    Będę wdzięczna za informację 😕

    1. Mus można kupić, ale równie dobrze możesz go zrobić blendując na krem wiórki kokosowe

  6. oj beda jutro pieczone jabluszka 🙂 przepis jak dla mnie! dostalam wlasnie siatke jablek i zastanawialam sie co z nich zrobic ;-)))

  7. W Jesiennym Fashfoobooku jest sporo przepisów, w których jest napisane: “200 g ciecierzycy”, ale jakiej? Suchej, namoczonej, ugotowanej, z puszki, ze słoika? Pozdrawiam 🙂

  8. Takie jabłka robię już od kilku lat każdej jesieni. Orzechy polecam podprażyć z masłem orzechowym. Jest wtedy taka nutka lekko słonego smaku dla przełamania, a talerz można wokół jabłka udekorować konfiturą żurawinową, bardzo elegancko to wygląda 😉

Okno komenatrzy

Email nie bedzie widoczny.