here

Warsztaty kulinarne #fashfoodbook

Uwielbiam uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Takie wspólne gotowanie pod okiem pasjonata gotowania to świetna rzecz. Poznajesz ludzi, którzy mają podobną zajawkę, uczysz się nowych rzeczy, poznajesz nowe smakowe kombinacje i nabywasz nowych umiejętności!

Na warsztatach zawsze byłam w roli uczestnika. Tym razem to ja będę je prowadzić!

Na moje warsztaty kulinarne mogę zaprosić tylko (albo aż!) 20 osób, a dokładniej zwyciezców konkursu #fashfoodbook

Konkurs

By wziąć udział w konkursie wystarczy zrobić zdjęcie dania inspirowanego Fash Food Bookiem i wrzucić go na swój profil na instagramie. Prócz zdjęcia należy dodać hashtag #fashfoodbook i oznaczenie @elajza.

To mogą być dania, które znajdują się w ebooku, albo te, które są na moim blogu. To mogą być też wasze interpretacje moich przepisów. Nabiałowi, jajkom, mięsom (prócz serów, ryb i owoców morza) mówimy papa! 🙂

Konkurs trwa do 30 lipca włącznie.

#fashfoodbook

Pamiętacie jak mówiłam, byście dodawali ten hashtag jeśli wrzucacie zdjęcia moich przepisów? Dobra wiadomość jest taka, że absolutnie wszystkie zdjęcia z tym hashtagiem (dodane po wypuszczeniu mojego ebooka) biorą udział w konkursie. Chcę docenić Wasze zaangażowanie, zdjęcia i zajawkę.

W konkursie możecie dodawać więcej niż jedno zdjęcie, by niejako zwiększyć swoją szansę na wygraną.

Pamiętajcie, że jeśli macie prywatne konto, nie zobaczę Waszego zdjęcia.

Zobaczcie zdjęcia dodane na instagram z hashtagiem: #fashfoodbook

Nagrody

Nagrodą jest uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, które odbędą się 2 sierpnia w Go Cook. To genialne miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Cieszę się, że to właśnie tam odbędą się moje pierwsze warsztaty 🙂

Są też nagrody dodatkowe. Autorzy 7 zdjęć, które spodobają mi się najbardziej otrzymają bransoletki od W.KRUK!  Spokojnie, nie chodzi o to by to były piękne, idealne i podrasowane zdjęcia. Znacie mnie i wiecie, że ja w takich konkursach stawiam na wiarygodność, prawdziwe piękno i “to coś”.

Warsztaty

Będziemy przygotowywać przekąski, dnia główne i desery. Będziecie pracować w parach albo w trójkach, tak by każdy aktywnie uczestniczył w przygotowywaniu dań. Przepisy będą wegańskie albo wegetariańskie oraz bezglutenowe. Na koniec będzie degustacja i czas na networking. Poznamy się, pogadamy i spędzimy wspólnie cudowny czas. Gwarantuje, że będzie pysznie i inspirująco.

Ohh już nie mogę się doczekać!

Wyniki

Nagrodę główną czyli uczestnictwo w warsztatach kulinarnych, bransoletkę W.KRUK oraz ebooka otrzymują:

1. Kasiuchnia
https://www.instagram.com/p/BlxAUPtFSer/?taken-by=kasiuchnia

2. Bunch.of.boys
https://www.instagram.com/p/Blu9SeNFE4x/?tagged=fashfoodbook

3. wszechlinka
https://www.instagram.com/p/Bl3xCDSlU0F/?taken-by=wszechlinka

4. zryjzdrowo
https://www.instagram.com/p/BloSy_7nO3U/?taken-by=zryjzdrowo

5. marsi01
https://www.instagram.com/p/BlaLLm-FySS/?taken-by=marsi01

6. malwinadas
https://www.instagram.com/p/BlvHixglhUX/?taken-by=malwinadas

7. magda_fudala
https://www.instagram.com/p/BlyOFqSjH_Y/?taken-by=magda_fudala

Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych oraz eBooka otrzymują:

8. annlepka
https://www.instagram.com/p/BlvfM0Yl3Tp/?taken-by=annlepka

9. trzydziestolatka.pl
https://www.instagram.com/p/Bl3OPqhFJQ5/?taken-by=trzydziestolatka.pl

10. ewibar
https://www.instagram.com/p/Bl3BRsLlqTw/?taken-by=ewibar

11. gamamagda
https://www.instagram.com/p/BlvIfy1FJc_/?taken-by=gamamagda

12. alexanderkowo.pl
https://www.instagram.com/p/Bl1-kTPFNrb/?taken-by=alexanderkowo.pl

13. aleksandra_tott
https://www.instagram.com/p/Bl0OYRgFYy9/?taken-by=aleksandra_tott

14. sparkyy199
https://www.instagram.com/p/Bl3tPXyFHnm/?taken-by=sparkyy199

15. bognapachura
https://www.instagram.com/p/Bl3aXBsHyPg/?taken-by=bognapachura

16. dietetyk_kbak
https://www.instagram.com/p/BlYQmPUlihi/?taken-by=dietetyk_kbak

17. km_dekoratorki
https://www.instagram.com/p/Bl3phV2l_8v/?tagged=fashfoodbook

18. Malinowowa
https://www.instagram.com/p/Bk75SFHAVMm/?taken-by=malinowowa

19. joannamichalowskaa
https://www.instagram.com/p/Blvc8OpHUEH/?tagged=fashfoodbook

20. pani_dreams
https://www.instagram.com/p/Blz_LLLFk_j/?taken-by=pani_dreams

Masz już swojego FASH FOOD BOOKA?

Fash Food Book

50.00

Jeszcze ciepły eBook z semiwegetariańskimi przepisami. Znajdziecie w nim ponad 80 przepisów! W tym na śniadania, obiady, przekąski, słodkości i przepisy podstawowe.

Kategoria:

Brakowało mi na rynku książki kulinarnej, która byłaby kompromisem pomiędzy dieta mięsną, a bezmięsną. Nie lubię skrajności, nie chcę się określać i należeć do jakiegoś obozu.

Semiwegetarianizm to stan przejściowy pomiędzy tymi dwoma skrajnymi obozami. Jestem w tym stanie przejściowym już dwa lata i póki co, nigdzie się nie wybieram.

Wyrzuciłam ze swojej diety (z drobnymi wyjątkami) mięso, produkty odzwierzęce i gluten. Dziś spożywam już tylko ryby, owoce morza i sery. Ot, taki kompromis, który na ten moment bardzo mi odpowiada.

Ten eBook jest właśnie moją odpowiedzią na skrajności. I choć ponad 95% stanowią przepisy wegańskie i bezglutenowe to znajdziecie tam też dania z rybami, serami czy owocami morza

Jestem przekonana, że odbiorcami mojego eBooka będą przede wszystkim osoby, które chcą zmienić dietę na zdrową, które potrzebują inspiracji i motywacji do regularnego pichcenia. Wiem, że takie osoby nie chcą całkowicie rezygnować z mięsa, glutenu czy produktów odzwierzęcych. Chcą otworzyć się na nowe bez obietnic, bez drastycznych zmian i bez szufladkowania się. 

W eBooku odnajdą się również weganie, wegetarianie i osoby unikające glutenu. Wyszłam też na przeciw osobom, które liczą kalorie oraz makroskładniki. Wszystkie obliczenia zrobiliśmy za Was!

Spis treści

 

  1. Ludwika

    Po prostu świetny. Postanowiliśmy z narzeczonym spróbować przez jakiś czas nie jeść mięsa i tu z pomocą przyszedł fash food book! Proste przepisy a przede wszystkim szybkie! Na pewno kupię kolejny bo to świetna inwestycja dla własnego zdrowia!

    • Eliza Wydrych Strzelecka

      Pieknie dziekuje za takie słowa 😍

  2. Kasia

    Wiecie co? Miałam taki rok w życiu, gdzie na chemię i jedzenie wydawałam nie więcej niż 50 do 100 zł. Dało się. Nie jestem pewna, czy mój “nadbagaż” nie jest spowodowany tym właśnie okresem. Po prostu wtedy nie miałam pieniędzy i kupienie np. antyperspirantu wiązało się z ograniczonym budżetem na resztę tygodnia. Naprawdę, da się najadać zupami z proszku. Marmolada i pasztet z puszki – cały tydzień jest z czego robić kanapki. A, no i chleb. Z białego za dwa złote zrobi się więcej kanapek, niż z ciemnego. Bułki w Auchan za 16 groszy? Tylko, sorry, płacę za to do dziś. NIE WARTO oszczędzać na jedzeniu. Jestem przekonana, że już ten rok spłaciłam. Tyle, że w aptece. Cukrzyca ciążowa, normalnej jeszcze nie mam, ale jest insulinooporność. Dzisiaj NIE MA dla mnie taniego żarcia. Owoce i warzywa kosztują, a jedząc wyłącznie sezonowe 5 razy dziennie, chyba bym od zmysłów odeszła. A ten mój “chudy rok” miałam 2010/2011. Także czas minął, od razu konsekwencji nie było, ale i tak mnie dopadły.

    Ja już nie liczę. Kupuję zdrowe rzeczy na miarę kieszeni. Nie liczę, bo po co mam się denerwować?? A na pewno wydaję podobne pieniądze (za leki płecę osobno…).

Pozostaw odpowiedź Weronika Anuluj pisanie odpowiedzi

[Głosów:2    Średnia:4.5/5]
15 komentarzy
    1. Przede wszystkim ze względów zdrowotnych. Mięso jest niezdrowe, szkodliwe. Nie jest mi obojętny też los zwierząt i naszej planety, niewiele osób wiem, że hodowla bydła jest niewyobrażalnie dla środowiska szkodliwa.

  1. Cześć,
    Moim zdaniem podejście, że zostawiamy w diecie sery i ryby jest bardzo bardzo zdrowe i dostarczamy sobie tym masę potrzebnych składników. Nie ma co się na siłę zmuszać, moim zdaniem ważne jest to, żeby starać się jeść możliwie zdrowo. Bo idealnie zdrowo się po prostu nigdy nie uda, chyba że wszystko co jemy pochodzi z naszego własnego ogródka.
    Pozdrawiam,
    Kasia

  2. Eliza a czy mogłabyś powiedzieć dlaczego mięso jest niezdrowe (nie mówię o mięsie czerwonym) ? Wiem, że gmo, że faszerowanie, antybiotyki, tłuszcz, rakotwórcze itd, ale… mam dietę zbilansowaną, nie jestem mięsożercą, jadam mięso 2-3 razy w tygodniu i jest to po prostu mięso na obiad: kurczak, indyk, kaczka, które kupuje z lokalnych gospodarstw, gdzie wiem, że ta jakość mięsa jest zdecydowanie wyższa niż w sklepach (nie jadam żadnych wędlin czy pasztetów i innych takich). Jakie są inne argumenty za tym, żeby całkowicie wyeliminować mięso z diety i stwierdzić że w takim przypadku jest szkodliwe? Być może czegoś nie wiem a z chęcią się dowiem 🙂

    1. Akurat mięso z takiego kurczaka jest chyba najgorsze z możliwych.Czemu czerwone ma być gorsze?Poledwica,porządna wolowina..

  3. Eliza, od jakiegoś czasu podglądam Cię na instastories i widzę potrawy, które przygotowujesz. Muszę przyznać, że trochę brakuje mi sezonowych składników. Ciągle powtarzają się np. bataty, humus, nachosy, awokado. A teraz mamy tyle wspaniałych świeżych polskich warzyw i owoców! Co myślisz o haśle “Locavore -myśl globalnie, jedz lokalnie”? Pozdrawiam ☺

Leave a Reply to Weronika Cancel reply

Your email address will not be published.