Przepis na Banoffee – wegańskie i bezglutenowe

przez Eliza Wydrych

Nie znam osoby, która by się tym ciastem nie zachwyciła. W oryginalnym przepisie jest kajmak, bita śmietana, mleczna czekolada i ciasteczkowy spód. Moja wersja jest odtłuszczona, wegańska i przede wszystkim zdrowa.

Masło orzechowe i daktyle świetnie udają kajmak, zamiast kremówki jest śmietanka kokosowa, a mój kruchy spód jest lepszy od ciasteczkowego.

To ciasto jest złotem i gwarantuje, że zrobi wrażenie zarówno na Was jak i na Waszych gościach.

Składniki

– 60 ml płynnego oleju kokosowego
– 200 g rozdrobnionych płatków owsianych
– 80 g zmielonych migdałów
– 1 łyżeczka syropu z agawy
– szczypta soli
– 3 dojrzałe banany
– puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego
–  3 łyżki masła orzechowego
–  1 szklanka daktyli (świeżych albo suszonych zalanych wrzątkiem)

Przygotowanie

Spód

W malakserze mieszamy olej kokosowy, płatki owsiane, zmielone migdały, syrop z agawy i szczyptę soli. Dążymy do uzyskania konsystencji mokrego piasku i nie przejmujemy się większymi cząsteczkami płatków owsianych czy migdałów.

Całość wysypujemy na spód formy do tarty, dokładnie wszystko rozprowadzamy i dociskamy. Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuwamy jego spód widelcem. Pieczemy w 190°C przez ok. 13 minut.

Karmel

Następnie przygotowujemy karmel. Do przygotowania kremu możemy użyć świeżych bądź suszonych daktyli. Jeśli wybierzemy suszone, musimy je wcześniej namoczyć we wrzątku przez ok. 10 minut. Wodę, w której moczyły się daktyle, zostawiamy na później – będzie nam potrzebna do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Daktyle, masło orzechowe i odrobinę wody po daktylach blendujemy na gładką masę. Jej gęstość regulujemy pozostałą wodą.

Bita śmietana

Otwieramy puszkę mleka kokosowego  (zadbajcie o to by było dobrze schłodzone, najlepiej przez całą noc) i oddzielamy część stałą od płynnej. Część stałą przenosimy do wysokiego naczynia i ubijamy ją na sztywno za pomocą miksera. Wystarczy 5-7 minut.

Na wystudzony spód ciasta ciasta wykładamy krem karmelowy i układamy na nim banany pokrojone w plasterki (0,5cm). Na bananowej warstwie rozprowadzamy bitą śmietanę , a całość posypujemy gorzką czekoladą

Przed podaniem należy schłodzić ciacho w lodowce

 

Przepis pochodzi z mojego FashFoodBooka! 🙂

 

Fashionelka.plE-BOOKI KULINARNE*BESTSELLER* kulinarny e-book wiosna-lato

*BESTSELLER* kulinarny e-book wiosna-lato

79,99 

eBook z semiwegetariańskimi przepisami. Znajdziecie w nim ponad 80 przepisów! W tym na śniadania, obiady, przekąski, słodkości i przepisy podstawowe. Bez nabiału, bez glutenu i bez mięsa (tylko ryby)

Już ponad 15 000 sprzedanych egzemplarzy! Co daje tej publikacji tytuł BESTSELLERA

Kategoria:

Brakowało mi na rynku książki kulinarnej, która byłaby kompromisem pomiędzy dieta mięsną, a bezmięsną. Nie lubię skrajności, nie chcę się określać i należeć do jakiegoś obozu.

Semiwegetarianizm to stan przejściowy pomiędzy tymi dwoma skrajnymi obozami. Jestem w tym stanie przejściowym już dwa lata i póki co, nigdzie się nie wybieram.

Ograniczyłam spożywanie mięsa, a ten eBook jest właśnie moją odpowiedzią na skrajności. I choć ponad 90% stanowią przepisy wegańskie i bezglutenowe to znajdziecie tam też dania z rybami, serami czy owocami morza

Jestem przekonana, że odbiorcami mojego eBooka będą przede wszystkim osoby, które chcą jeść zdrowo i smacznie. Które  potrzebują inspiracji i motywacji do regularnego pichcenia. Wiem, że takie osoby nie chcą całkowicie rezygnować z mięsa, glutenu czy produktów odzwierzęcych. Chcą otworzyć się na nowe bez obietnic, bez drastycznych zmian i bez szufladkowania się. 

W eBooku odnajdą się również weganie, wegetarianie i osoby unikające glutenu. Wyszłam też na przeciw osobom, które liczą kalorie oraz makroskładniki. Wszystkie obliczenia zrobiliśmy za Was!

Spis treści

 

Opinie

  1. Ludwika

    Po prostu świetny. Postanowiliśmy z narzeczonym spróbować przez jakiś czas nie jeść mięsa i tu z pomocą przyszedł fash food book! Proste przepisy a przede wszystkim szybkie! Na pewno kupię kolejny bo to świetna inwestycja dla własnego zdrowia!

    • Eliza Wydrych Strzelecka

      Pieknie dziekuje za takie słowa ?

  2. Kasia

    Wiecie co? Miałam taki rok w życiu, gdzie na chemię i jedzenie wydawałam nie więcej niż 50 do 100 zł. Dało się. Nie jestem pewna, czy mój „nadbagaż” nie jest spowodowany tym właśnie okresem. Po prostu wtedy nie miałam pieniędzy i kupienie np. antyperspirantu wiązało się z ograniczonym budżetem na resztę tygodnia. Naprawdę, da się najadać zupami z proszku. Marmolada i pasztet z puszki – cały tydzień jest z czego robić kanapki. A, no i chleb. Z białego za dwa złote zrobi się więcej kanapek, niż z ciemnego. Bułki w Auchan za 16 groszy? Tylko, sorry, płacę za to do dziś. NIE WARTO oszczędzać na jedzeniu. Jestem przekonana, że już ten rok spłaciłam. Tyle, że w aptece. Cukrzyca ciążowa, normalnej jeszcze nie mam, ale jest insulinooporność. Dzisiaj NIE MA dla mnie taniego żarcia. Owoce i warzywa kosztują, a jedząc wyłącznie sezonowe 5 razy dziennie, chyba bym od zmysłów odeszła. A ten mój „chudy rok” miałam 2010/2011. Także czas minął, od razu konsekwencji nie było, ale i tak mnie dopadły.

    Ja już nie liczę. Kupuję zdrowe rzeczy na miarę kieszeni. Nie liczę, bo po co mam się denerwować?? A na pewno wydaję podobne pieniądze (za leki płecę osobno…).

  3. Multikasia

    Nie wiedziałam którą wersję flash booka zakupić… Pojawiła się promocja na oba – to i oba mam! Jestem zachwycona – już na pierwszy rzut oka widzę przecudne przepisy z prostych składników! Przygotowanie nie zajmie dużo czasu – a to duży plus, a poza tym zdjęcia wyglądają obłędnie! Do przepisów policzone makroskładniki (trochę jeszcze ciężko mi się odnaleźć ile to jedna porcja, ale spokojnie 🙂

    Nie czekajcie i nie przerażajcie się ceną – widziałam przeróżne ebooki dietetyków/influencerów w podobnej cenie – ale ten jest naprawdę wart tych pieniędzy. Ale będzie smacznie!

    Teraz tylko, oby zmiana diety na wegańską kilka tyg temu nie zakończyła się dodatkowym nadbagażem 😀

    • Eliza Wydrych Strzelecka

      Ale cudownie! 🙂 Dzieki za ciepłe słowo

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

ZOBACZ TAKŻE

64 komentarze

Ewelina 6 sierpnia, 2018 - 10:22 pm

Czy istnieje jakiś zamiennik daktyli który moglabym wykorzystać w tym przepisie? Smak daktyli przyprawia mnie o mdłości i niestety wszędzie je wyczuję 🙁

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 8:24 am

Gwarantuje ze nie wyczujesz tam smaku daktyli 🙂

Odpowiedz
Patrycja 16 sierpnia, 2018 - 8:40 am

Może spróbuj użyć suszonych moreli albo rodzynek. Delikatnie zmieni to smak karmelu ale konsystencja będzie taka sama. Albo skorzystaj z innego przepisu na solony wegański karmel ten „tradycyjny” na cukrze, mleczku kokosowym i soli, niestety nie będzie on taki fit.

Odpowiedz
omatulu! 7 sierpnia, 2018 - 9:11 am

Fajny przepis. W weekend zrobię. Ciekawe jak wyjdzie. W sumie wszystko mam oprócz daktyli, więc pora spróbować!

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 9:16 am

Bardzo polecam! Będziesz zachwycona <3

Odpowiedz
Asia 7 sierpnia, 2018 - 10:00 am

Rzeczywiście w sam raz dla mnie. Jem to co wymieniłas. Przede wszystkim zdrowo. Dziękuję za przepis na ciasto. W wknd planuje zrobić ?

Odpowiedz
Gaba 7 sierpnia, 2018 - 11:16 am

Wyglada super… Chyba musze zrobic 😀 ostatnio jadlam tak pyszne ciasto w jednej z toruńskich kawiarni, że postanowilam zrobić i ten przepis podoba mi się najbardziej <3 dzięki – mysle ze tez moi sobotni goscie Ci za ten przepi podziekuja hihi

Odpowiedz
Marcelina 7 sierpnia, 2018 - 11:30 am

Muszę wypróbować to danie, bo aż zgłodniałam!

Odpowiedz
Ewelina 7 sierpnia, 2018 - 11:55 am

Czy uzylas płatków owsianych bezglutenowych? Te „zwykle”są niestety najczęściej zanieczyszczone glutenem z innych zbóż. Pozdrawiam Ewelina. Ps muszę kupić Teojego eBook’a – kuszące są te przepisy ☺️

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 4:24 pm

Używam płatków owsianych bezglutenowych zawsze 🙂

Sciskam mocno!

Odpowiedz
Ewa Macherowska 7 sierpnia, 2018 - 12:29 pm

Już je uwielbiam <3

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 4:24 pm

Ja tezzzz! Moje ulubione ciacho ever

Odpowiedz
Aleksandra 7 sierpnia, 2018 - 12:56 pm

U ciebie ciągle takie pyszności <3

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 4:24 pm

Staram się by to co sobie serwuje było naj naj naj <3

Odpowiedz
Agnieszka 7 sierpnia, 2018 - 5:24 pm

Eliza a z jakich orzechów miałaś masło? I czy było prazone cz surowe?

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 8:17 pm

ziemnych, zwykle są prażone

Odpowiedz
Szyciownik 7 sierpnia, 2018 - 6:57 pm

Cześć,
Kurcze, dla mnie bita śmietana to bita śmietana i nic jej nie zastąpi. Daktyli nie lubię, a spodu z płatków owsianych nikt u mnie nie zje :/
U mnie chyba to ciasto zostaje w wersji oryginalnej.
Pozdrawiam,
Kasia

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 8:17 pm

Kasia, daj szansę i spróbuj. To jest mistrzostwo i ja wielka fanka banoffee twierdzę, że ten przepis jest lepszy od oryginały

Odpowiedz
Kinga 7 sierpnia, 2018 - 7:28 pm

Może masz przepis na pyszne vege lody? Ostatnio kupiłam gotowe i smakowały jak tektura 🙁

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 8:16 pm

Są w ebooku! <3

Odpowiedz
Asia 7 sierpnia, 2018 - 7:48 pm

Eliza, a wyjdzie śmietanka z mleczka kokosowego w kartonie? Bo nie wiem czy jarać się że zrobię jutro rano do kawy czy jednak muszę lecieć do biedry.

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 7 sierpnia, 2018 - 8:16 pm

Nie wyjdzie, musi być puszka

Odpowiedz
Ela - themomentsbyela.pl 7 sierpnia, 2018 - 9:15 pm

Idealnie pyszne ciasto. Genialnie że są wykorzystane super zdrowe składniki.

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:27 am

Ela, wlasnie taki był mój cel. Pyszne ciacho ale ze zdrowych skladnikow

Odpowiedz
Anonim 7 sierpnia, 2018 - 9:29 pm

Mnie i mojej rodzinki wersja oryginalna w ogóle nie zachwyciła ( a moje dzieci to straszne łasuchy 😉 ). Zrobiłam raz i nikt nie wykazał chęci na powtórkę. Muszę spróbować Twojej wersji, może lepiej nam zasmakuje 🙂 Pozdrawiam

Odpowiedz
PAULA 7 sierpnia, 2018 - 10:39 pm

Czy będzie dobra jeśli zrobię ją dzień wcześniej i potrzymam przez noc w lodówce? Czy lepiej na świeżo smakuje?

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:26 am

Będzie idealne! 🙂

Odpowiedz
magda 7 sierpnia, 2018 - 10:41 pm

Skusiłam się na ebooka! 🙂 po szybkim przejrzeniu na komputerze trochę brakowało mi podpisów na zdjęciach (no chyba, że ustawi się ekran, żeby widzieć 2 strony na raz – wtedy jest okej:)).
Przepis na burgera jest na jedną porcję?

Nie mogę się doczekać, kiedy kupię płatki drożdżowe i zacznę działać! Takiego smaka narobiłaś mi przed snem…!

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:26 am

Z przepisu na burgery wyjdzie 8 burgefrow. Mozesz je zamrozic 🙂

Odpowiedz
Roksana 8 sierpnia, 2018 - 10:34 am

a czym mogę zastąpić syrop z agaw?

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:09 pm

miodem, syropem z daktyli, syropem klonowym

Odpowiedz
Magda 8 sierpnia, 2018 - 12:07 pm

Niestety śmietanka z mleczka się zważyła a nie zdążyłam ubić nawet przez 5 minut. Mleczko było marki real thai. Wyszło coś na zasadzie masła i maślanki. Nie wiem co zrobiłam źle.

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:09 pm

Magda, mleko kokosowe musi być bardzo dobrze schłodzone, najlepiej trzymaj je w lodówce przez całą noc. Ja uwielbiam mleko kokosowe z biedronki (smaki świata), w składzie jest guma guar (naturalny, zdrowy zagęstnik pochodzący ze strączków) i on świetnie wszystko spaja

Odpowiedz
Ania 8 sierpnia, 2018 - 12:10 pm

Super to wygląda, tylko mam pytanie o ten olej kokosowy- płynny. Wszędzie są oleje kokosowe takie w wersji stałej, białej. Jaki polecasz olej i gdzie można go kupić?

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 12:15 pm

Aniu, olej kokosowy rozpuszcza się pod wpływem temperatury, wystarczy go podgrzać 🙂

Odpowiedz
Paulina Zaborska 8 sierpnia, 2018 - 12:45 pm

Wygląda przepysznie! Mam nadzieję, że i mi uda się przygotować coś takiego! 🙂 Uwielbiam takie połączenie smaków 🙂

Odpowiedz
Publicitypost 8 sierpnia, 2018 - 2:06 pm

Super przepis, wygląda na łatwy i szybki. Jak mi wyjdzie to dam znać 😉

Odpowiedz
Kasia 8 sierpnia, 2018 - 4:21 pm

aż bym zjadła zdjęcie tak pysznie to wygląda! Jestem uczulona na orzeszki ziemne czy mogę pominąć masło orzechowe? Czy lepiej czymś zastąpić? A jak zastąpić to czy masz pomysł czym? Zmielone orzechy laskowe?

Odpowiedz
Magdalena 8 sierpnia, 2018 - 5:07 pm

Za tydzień mam panieński swojej przyjaciółki technologa żywności i każda z nas ma przygotować jakieś jedzonko. Z tym przepisem spadasz mi jak z nieba, jest banalny, więc na pewno mi wyjdzie 😉 A Marzena wielka fanka zdrowego jedzenia na bank będzie zadowolona

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 8 sierpnia, 2018 - 7:13 pm

Oooo idealnie! 🙂

Odpowiedz
Meg 8 sierpnia, 2018 - 6:04 pm

Co mogę dodać zamiast płatków owsianych?

Odpowiedz
sundiamore 9 sierpnia, 2018 - 1:28 pm

Przepyszne jest to ciasto *.*

Odpowiedz
Magdalena 9 sierpnia, 2018 - 3:47 pm

to ciasto to istna petarda! robiłam już chyba 4 razy…mam tylko problem, że spód się kruszy… tylko raz wyszedł mi dobrze i dał się pokroić.
możesz mi coś doradzić? 🙂 jak temu zaradzić?
kruszenie mnie nie zniechęca, bo zawsze można podać deser w pucharkach 🙂

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 9 sierpnia, 2018 - 8:20 pm

Magdalena, przed podaniem nalezy je mocno schłodzić 🙂

Odpowiedz
Karolina 9 sierpnia, 2018 - 6:47 pm

Hmm … jeśli robimy już zdrowe ciasto, to mleko kokosowe nie powinno znajdować się na liście składników, jest podobne do smalcu pod względem ilości tłuszczów nasyconych … już lepiej użyć zwykłej kremówki 🙂

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 9 sierpnia, 2018 - 8:20 pm

Karolina, mleko kokosowe jest zdrowe. Kremówka u mnie nie wchodzi w grę, nie jem nabiału

Odpowiedz
Kornelia 10 sierpnia, 2018 - 1:14 pm

Świetny przepis, aż skuszę się i w weekend spróbuję sama zrobić. 😉 z pewnością będzie to dla mnie coś nowego 😀

Odpowiedz
Ola 10 sierpnia, 2018 - 2:27 pm

Czy zamiast mielć daktyle można użyć syropu z samych daktyli czy będzie za rzadkie?

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 10 sierpnia, 2018 - 5:34 pm

bedzie za rzadkie

Odpowiedz
Ilona 10 sierpnia, 2018 - 4:19 pm

Taka ładna smietanka wyszla Ci z mleka z biedronki? Jak dokladnie ja ubijasz? Moje mleko bylo schlodzone bardzo dobrze, ale gdy zaczelam ubijać to strasznie plynne sie zrobilo… Tak samo ze śmietanką Real Thai. Ubijalam długo, włożyłam do lodówki i tam troche zgęstniało, ale chciałabym zeby byla sztywna jak prawdziwa śmietana.

Odpowiedz
Dominika 14 sierpnia, 2018 - 10:34 am

A jaka średnica foremki się nada?

Odpowiedz
Kinga 18 sierpnia, 2018 - 9:37 am

Cześć 🙂 Zrobiłam Twój przepis w nieco lżejszej wersji 🙂 Jest super. Jestem zachwycona połączeniem zblendowanych daktyli z chrupkim ciastem owsiano-migdałowym. Zmieniłam górną warstwę bo mleko kokosowe jest mocno tłuste.. Tutaj moja wersja wypieku : http://mieszamzielone.blox.pl/2018/08/Ciastko-Elizy.html

Odpowiedz
Agnieszka 19 sierpnia, 2018 - 10:14 pm

Elizka, w piątek zrobiłam ciacho, ale musiałam je dostosować do moich nietolerancji pokarmowych, czyli kokos i orzechy ziemne odpadają… Długo myślałam jak je zrobić. Kupiłam prazone masło migdalowe z dodatkiem soli morskiej. Do spodu zamiast migdałów mielonych dałam 80 g tego masła. Wyszedł przepyszny, jak kruche ciasto pszenne! Kajmak to daktyle z masłem migdalowym, bardzo smaczne. A zamiast śmietany kokosowej, której nie mogę, zrobiłam budyń śmietankowy na mleku ryzowym z ksylitolem i dodałam do niego 2,5 łyżki nasion chia, aby się trzymał. Wierzch posypalam dużą ilością gorzkiego kakao z wedla, które smakuje jak czekolada, bo niestety gotowe gorzkie czekolady zawierają lecytyne z soi albo wanilie, a ja ich jeść nie mogę… Dziękuję za inspiracje, rodzina zjadła ciasto z prędkością światła 🙂

Odpowiedz
Diana 1 października, 2018 - 3:12 pm

Właśnie zrobiłam, jedyne co zmodyfikowałam to mąka kokosowa zamiast zmielonych migdałów, ksylitol zamiast syropu z agawy i trochę więcej oleju kokosowego na spód 🙂 jeszcze się chłodzi ale już skubnęłam kawałek i mogę powiedzieć że dawno nie jadłam tak dobrego zdrowego ciacha! Dzięki! Dziś zrobię jeszcze faszerowane bataty:)) pozdrawiam!

Odpowiedz
Agnieszka 9 października, 2018 - 7:36 pm

Zrobiłam ale spod mi się rozsypał ? pomocy co robię źle?!

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 9 października, 2018 - 7:59 pm

Kochana, a dałaś mu wystygnąć? Po dodaniu karmelu, bananow i bitej śmietany włożyłaś do lodówki? 🙂

Odpowiedz
Agnieszka 9 października, 2018 - 8:22 pm

czyli nie wyjmować z formy tylko nałożyć krem i bitą śmietanę i razem do lodówki? Poradziłam sobie i zrobiłam w szklankach mini desery nawet z rozsypanym spodem było pysznnnnneeeeee:D
a jutro curry z dyni:)

Odpowiedz
Eliza Wydrych Strzelecka 9 października, 2018 - 8:38 pm

Absolutnie nie wyjmować z formy! 🙂

PS Cudownie! Cieszę się, że smakowało

Odpowiedz
Chamsej 22 listopada, 2018 - 9:10 am

Hej, przepis super i ciacho przepyszne!<3
Chciałabym tylko przedstawić Ci drobny szczegół i poprosić o wzięcie tego pod uwagę.
Zrobiłam z Twojego przepisu tort na urodziny bo wśród gości była weganka i dziewczyna z celiakią. Nie znam się kompletnie na glutenie i nie wiem w czym on jest a w czym nie, więc zaufałam Twojemu przepisowi i zrobiłam. Niestety dopiero w trakcie imprezy od dziewczyny z celiakią dowiedziałam się, że nie każde płatki owsiane są bezglutenowe, że trzeba kupić specjalne z certyfikatem. 🙁
Więc tu prośba do Ciebie, żeby zaznaczać w przepisach jeśli jakiś produkt powinien być zakupiony w wersji bezglutenowej. Dla takich laików jak ja.
Cieplutko pozdrawiam i wyczekuję jutra, żeby kupić Twoje e-booki. 🙂

Odpowiedz
Wiola 2 grudnia, 2018 - 10:57 am

Czy jest szansa, że wydasz tego e-booka w formie tradycyjnej książki?

Odpowiedz
Kasia 17 stycznia, 2019 - 1:25 pm

Czy moge zamienic maslo orzechowe musem migdalowym?

Odpowiedz
Patrycja 23 stycznia, 2019 - 11:03 am

Co zrobić z tą resztą mleka kokosowego? Jakieś fajne pomysły? I ja swój placek zmodyfikowalam. Za pierwszym razem spód mi się rozpadał to użyłam za.drugim jajek zamiast oleju, a na śmietanę użyłam dwie puszki, mam chyba większą formę niż do tego przepisu. A tak poza tym to ciasto pyszne 🙂 miałam w domu masło orzechowe z kakao to takiego użyłam 🙂

Odpowiedz
Kasia 8 maja, 2020 - 8:12 pm

Cześć, czy migdały można zastąpić innymi, np. nerkowcami ?:)

Odpowiedz
Edyta 27 lipca, 2020 - 4:31 pm

Nie jestem ani weganką ani jakoś specjalnie nie liczę kalorii – nie mam problemów z wagą. Obie wersje ciasta brzmią fantastycznie uwielniam takie połączenia. Jednak jeśli mogę zdecydować to chyba padnie na Twoją wersję przepisu. Przekonuje mnie bardziej kokosowa pianka 🙂
Mimo, że nie jestem weganką to w moim menu znajduję się kilka wegańskich przepisów. Coś czuję, że ten rónież dołączy do niego na stałe!
Trzymajcie kciuki, aby i mnie wyszło takie cudo jak na zdjęciu, bo o sam się raczej nie obawiam 😛

Odpowiedz

Dodaj komentarz